mammathandi.blogg.se

En allmän blogg om det som händer i min vardag. Jag kommer skriva om allt ifrån mina barn och min dotters medfödda hjärtfel till mina intressen, mat, träning och fixa i hemmet.

1dag kvar

Publicerad 2015-12-24 00:03:06 i Allmänt,

 
När är det julafton? När kommer tomten? Mamma jag önskar mig Lego Chima, ninjago, mindCraft och listan är lång. Varje gång man går in i en affär så hittar han något han vill ha i julklapp. Jag kan inte föreställa mig hur stor denna förväntansfulla dag är för min 5 åriga son. Samtidigt som jag försöker lära honom varför vi firar jul och att det viktiga handlar inte om alla julklappar utom att man är med sina nära och kära, att vara tacksam för det vi har, god hälsa, mat på bordet. Hjälp dem i nöd osv.
Mitt upp i allt detta så är jag som ett lite barn själv. Jag älskar jul. Så himla mysigt. Älskar att baka, pyssla och fixa... Detta är en härlig tid fast om man skulle se  hur min jul var som barn borde det vara tvärtom. Ångets, rädsla, ensamhet och jag bara längta tills julhelgen skulle var över. Men jag bestämde väl mig redan som barn också att jag skulle uppskatta denna fina högtid istället och se de fina med den. 
Så redan i början av november börja jag med att sätta glöggen. Till första advent blev det bakning och lite julpynt  och som har fortsatt enda fram till nu. 
 
Jag har gjort  allt från Lussebullar, vaniljbullar, pepparkakor till choklad kola. Ett tips för att lyckas med kolan  är verkligen flytande glykos. 
Knäck med mandel i.
I år blev det äntligen ett pepparkakshus!! Mitt första!!
Lite mer julgodis!!
 
Förutom all julgodis så är det all julmat inför julafton också.
Nu när man ser hur jag själv är eller blir då är det inte så svårt att förstå varför mina barn älskar julen också hehehe. Jag älskar att ha familjen här, huset är fullt av skratt, glädje, värme och kärlek. Alla trivs och har det bra. Jag njuter så utav det. 
Jag försöker avslutar med att gå till kyrkan på julafton på midnattsmässan men de senaste åren har jag och barnen gått på juldagen. Tycker att det är viktigt att de får lära sig om varför vi firar jul.
Med detta sagt vill jag tacka alla ni som följer min blogg, som tar sig tid att läsa det jag skriver, stort tack! Jag önskar er en riktig God Jul och må julhelgen bringa frid, kärlek och masss god mat till er! 
Massa kärlek!! 
PS. Ni som läser min blogg vet att min dotter är ett hjärtebarn
Sprid lite ljus på årets mörkaste dag. Sms:a GODJUL till 72980 så gör dina 100 kr nytta i kampen mot medfödda hjärtfel. God jul önskar Hjärtebarnsfonden.
 
Tack!! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela