mammathandi.blogg.se

En allmän blogg om det som händer i min vardag. Jag kommer skriva om allt ifrån mina barn och min dotters medfödda hjärtfel till mina intressen, mat, träning och fixa i hemmet.

Jag tappa det och fick ett utbrott

Publicerad 2020-02-26 14:22:56 i Allmänt,

Är jag en dålig mamma. Jag vissa mina starka känslor öppet. Både ilska, att jag är ledsen och känner mig trött.
Mina barn bråka igår över ett Jävla spel. Förlåt för mitt ordval. Men bara att min äldsta bråkar så med min yngsta så han börjar bråka hysterisk fick mig att tappa kontrollen. Varför enligt hur hjärnan fungerar- jag upplever hot.
Varför: kan det vara att jag är medveten om kampen jag har om barnens skärmtid.

Varför: för min stora pojk bråkar så med sin lillebror 
Varför: livet, alla krav och förväntningar, alla måste. -Livet!
Är jag stressad?!! 
Lite fakta om stress enligt/från bland annat  unione opinion 
Vid en upplevt stressig situation larmas automatiskt det sympatiska nervsystemet. Det sympatiska nervsystem är en del av det system som styr sådant som vi inte kan påverka med hjälp av viljekraft – som blodtryck, puls och andning.
Från binjurarna utsöndras stresshormonen kortisol och adrenalin som i sin tur skickas ut i blodomloppet. Hormonerna ser till att blodtrycket och pulsen höjs och att hjärnan har tillräckligt med energi för att kunna överleva den upplevda faran.

Detta är ofarligt om det inte sker för ofta. Kopplat till förr eller savannen hjärnan så såg man kanske inte ett lejon hela tiden.
Men sker detta ofta då blir det skadligt!
Men om en person utsätts för stress under en längre period utan möjlighet till återhämtning finns däremot risk för ohälsa. I de fall där stressen pågått så pass länge att den orsakat skada brukar forskarna använda två teorier för att förklara vad som händer i hjärnan.

Jag upplever att jag utsätt för detta hela tiden i olika situationer- min hjärna får inte återhämta sig! Mitt utbrott igår fick mig att inse och fråga min själv lever jag i ohälsa??

Bild i från stress podd 


(null)


#stress
#hjärtan
#vadhändermedhjärnanvidstress
#utbrott

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela