mammathandi.blogg.se

En allmän blogg om det som händer i min vardag. Jag kommer skriva om allt ifrån mina barn och min dotters medfödda hjärtfel till mina intressen, mat, träning och fixa i hemmet.

Februari- Alla barnhjärtans månad

Publicerad 2018-02-10 00:47:44 i Allmänt,

I Sverige föds det tre barn med hjärtfel varje dag. Ungefär hälften av dem behöver opereras för att överleva. Men tack vare stora framsteg inom barnhjärtkirurgin överlever 95 % av barnen idag och får ett långt liv. Det gör att vår intressegrupp är stor och stark. Jag vet att tex Hjärt- Lungfonden har utsett februari till Alla barnhjärtans månad för att uppmärksamma alla dessa "hjärtebarn". Något jag vill sprida 

Extra fokus ligger på Alla hjärtans dag den 14 februari, men under alla månadens dagar uppmärksammar Hjärtebarnsfonden barn med hjärtfel och samlar in pengar till forskning som kan hjälpa dem till ett bättre och längre liv.


Ni vet att detta står mig väldigt nära då vårt hjärtebarn har ett ovanligt och allvarlige hjärtfel.  Hennes hjärtfel är på grund av hennes kromosomavvikelse- hon saknar en gen ELN,  en bekräftad funktion ELN kodar för proteinet elastin. Bristen på elastin kan ge hjärt- och kärldefekter.   När bara en gen kodar för elastin kan blodkärl bli oelastiska och blodtrycket högt bland annat..

Just denna kombination att ha ett hjärtfel med ett sällsynt syndrom saknas det mycket kunskap inom. Kommer skriva mer om det i ett  senare inlägg. 

Hursomhelst därför är det extra viktigt att stödja forskningen när det gäller barn med medfött hjärtfel!

Det gör mig extra glad och värmer mitt hjärta att vi har ett samarbete med Sofina Kök & Catering i Göteborg

Vägen till hjärtat går via magen. Så se till att ge hjärtat det lilla extra på alla hjärtans dag. Sofina Kök & Catering donerar 10% av beloppet ni äter för den 14/2 till Hjärtebarnsfonden Väst. Läs mer här Alla hjärtans dag meny


(null)

Vill du vara med och bidra? En egen digital insamling är ditt personliga sätt att visa engagemang för hjärtebarnen. Bjud in vänner och bekanta att hjälpa till med ett bidrag till just din insamling. Om du sprider genom dina nätverk kan så många som möjligt kan vara med och hjälpa dig att nå målet, tillsammans med dig.

Klicka här för att starta en egen insamling





#allahjärtebarnsmånaden #hjartebarnsfonden #insamling #sofinakok&catring #allahjärtansdagmeny #allahjärtansdag

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela