mammathandi.blogg.se

En allmän blogg om det som händer i min vardag. Jag kommer skriva om allt ifrån mina barn och min dotters medfödda hjärtfel till mina intressen, mat, träning och fixa i hemmet.

Blev bjuden på kalas

Publicerad 2017-08-21 00:13:59 i Allmänt,

Idag var det en stor dag för vår lila tjej. Idag var hon för första gången på kalas hos kompisar från dagis.
För att vara ärlig så var det nog lika stort för oss också :).
 
Både jag och min man har oroat oss över om hon kommer bli bjuden på kalas hos kompisar. Varför , vill ju inte sägs det men på grund av hennes syndrom tyvärr. Människor dömmer och har fördomar.  
Anyway, A hade så kul på kalaset även om ingen av barn lekte direkt med henne. Hon försökt ibland vara med  de andra när de lekte men lika snabbt försvann hon där
ifrån och lekte för sig själv. 
Jag fråga henne flera gånger om hon hade kul och om jag skulle följa med henne till de andra barnen för att hjälpa henne med att komma in i och vara med i leken. 
Men hon var nöjd med att leka själv. 
 
För mig gjorde det ont att se att hon hela tiden var utanför men det värsta var när vi skulle lämna kalaset och A vill tacka för ett trevlig kalas och krama sina kompisar men barnen vill inte krama tillbaka. En av flickorna putte iväg A när hon försökte krama men då kund jag tyvärr inte vara tyst länge och förklara bara att hon ville tacka och säga hejdå. Klart att jag också förstår att barn inte vill kramas.
 
på vägen hem från kalaset tog vi sällskap med några som var på klaset och då berätta jag till föräldrarna om  A och hennes syndrom.
Det är ju inte lätt för barnen att förstå så då tänker jag att det är väl inget fel att berätta för föräldrarna så de kanske kan hjälpa till med att få sina barn att leka med A eller åtminstone fråga om hon vill leka. 
 
vår solstråle var som sagt super nöjd med allt och så glad men hur blir det i framtiden om bara 1-2 år när hon är på kalas och förstår mer?
 
Jag försöker verkligen tänka positivt men sanningen är som den är...
 
#intesåkonstigt #sallsyntadiagnoser #hjartebarnsfonden
#bjudenpåkalas 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela