mammathandi.blogg.se

En allmän blogg om det som händer i min vardag. Jag kommer skriva om allt ifrån mina barn och min dotters medfödda hjärtfel till mina intressen, mat, träning och fixa i hemmet.

14 september

Publicerad 2014-09-19 23:09:34 i Allmänt,

För mig är 14 september en dag mitt liv fick en helt ny mening och mycket som var viktigt tidigare var inte alls lika viktigt längre. Mitt liv fylldes av kärlek, en kärlek som är så stor att jag finner inga ord på hur jag kan beskriva den. Glädje och lycka. Men också en rädsla.
14 september för 4 år sen föddes min son, min prins, mitt allt, vårt mirakel!!
 
inför denna dag har jag förberett hans kalas på lite olika sätt. Vi ska ha två kalas. En dag för familj och nära vännen och på dag 2 för vänner från förskolan och dyl.
Min son är helt inne i Thomas tåg så självklar blir det ett kalas med tema Thomas tåg. Jag har beställt tårta i Thomas tåg samt massa kalas dekorationer i temat.
 
Men inför dagen då familjen ska komma har jag beslutat att baka min egna tårta eller tårtor.
En tårta med vitchoklad/ hallonmousse fyllning och den andra tårta med dumlefluff/ vaniljmousse fyllning.
Förutom den utmaningen så har jag aldrig gjort en egen tårtbotten tidigare eller spritsat en tårta.
Kalaset var på lördag och jag gjorde tårtbotten reda på tisdagen och frös in den. Läste att det är lättare att skära en i fryst botten. Fråga inför att göra botten var om jag skulle göra den med eller utan smör.
Läste att tårta kan bli lite torr med smör i smeten så det blir utan.
 
Två dagar innan man ska äta tårtan ska man fylla den med fyllningen så den hinner sätta sig och fyllningen ska man helts låta stå över natten i kylskåpet.
 
 
Så onsdagen gjorde jag de olika fyllningare och torsdag fyllde jag tårtan.
 
Fredagen gjorde jag toppingen och spritsa den. Jag valde att gå från smörkrämstoppning till grädde vilken gjorde att jag fick lite misslyckade resultat.
Inte är jag bara oerfaren, jag hade inte rätt redskap och mer eller mindre hade jag noll koll på vad jag gjorde så är jag ändå nöjd med slutresultatet. Tårtorna blev så goda men min spritsteknik ska jag absolut träna på. 
 
Det viktigas med denna dag och helg var ju att min son skulle ha en bra födelsedag och det tror jag verkligen att vi lyckades med.
 
Mamma älskar dig min fina son!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela