mammathandi.blogg.se

En allmän blogg om det som händer i min vardag. Jag kommer skriva om allt ifrån mina barn och min dotters medfödda hjärtfel till mina intressen, mat, träning och fixa i hemmet.

Min trädgård

Publicerad 2014-05-29 23:38:25 i Allmänt,

Jag har aldrig haft en egen trädgård förs nu, men jag har alltid tyckt om att hjälpa till i andras trädgårdar och alltid velat ha mig egna.

Tänk att kunna göra sin egen  botanisk trädgård på baksidan.

Men saken är nu har jag min egen trädgård men har ingen kunskap. När vi dränera runt huset passa vi på att gräva upp så mycket som möjligt på baksida. Fast tyvärr var det för bergigt så det hjälpte inte så mycket. Trädgården var inte omskött och det växte mycket vilt, allt detta har jag nu rensat bort och sågat ner träd. Jag måste ju tillägga jag har aldrig gjort detta förut :). I och med att det är bergigt tänkte vi behålla berget synligt så det blev lite liv, men då blev vi avrådda från att göra det. Tydligen blir det så himla blött när det regnar.

I alla fall, Planen är att rensa bort så mycket som möjligt för att lägga ny jord och plantera växter. Rulla ut nytt gräs samt så gräs, i med dräneringsrör så det inte blir så vått samt bygga en sten mur.

Jag eller vi har kommit så långt att imorgon kommer gräset som vi ska rulla ut. Men jag är så nervös. Skojar inte när jag säger detta, idag gick jag ut kl. 10.00 i förmiddags och kom in kl. 22.30.

Har självklart varit inne och tagit hand om barnen och lagat mat emellan. Utmaningen idag var att få en fin, jämn packad jord som vi kan rulla ut gräset på. Det lura var att vi fick jorden för ca 14 dagar sen och jag har krattat ut den jämnt
. Sen har det regnat en massa och sista veckan har det varit väldigt varmt så jorden har packat sig själv, den var sten hård. Misstaget som jag gjorde var ju att jag inte har varit ute och underhållit jorden under dessa 2 veckor.
Så kommer gräset att sätta sig? kommer det bli jämnt? Man lär sig något nytt varje dag och av sina misstag :)
 
Jag hoppas det går bra imorgon med gräset och har ni tips och råd om hur jag ska få min dröm trädgård tveka inte med att höra av er till mig. Kanske ska rita upp en bild hur jag har tänkt mig att trädgården ska se ut...
 
Nu när sommaren står för dörren kanske du planera att bygga altan eller lägga om ditt taket, jag kan då varmt rekommendera nordiska kvalitetsbyggen, besök gärna deras hemsida genom att klippa här
 
Never, never, never give up.- Winston churchill

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela